Hyötyliikuntaa kesäaikaan

Kesä on täydellinen aika harrastaa hyötyliikuntaa. Turhat kilot karisevat siinä melkein itsestään ja kunnon kohentaminen ei tunnu työltä.

Tässä 5 erilaista ideaa, miten hyötyliikuntaa voi lisätä arkeen. 

1) Puutarhatyö

Puutarhatyön aikana voit tehokkaasti kuluttaa kaloreita. Aja nurmikkoa, nypi rikkaruohoja, istuta taimia, kastele kasveja – lista on pitkä! Samalla voit nauttia raittiista ilmasta, auringosta ja luonnon rauhasta.

2) Pyöräily

Pyöräily on kivaa touhua yksin tai porukassa. Kesällä kauppareissut voi kätevästi hoitaa pyörällä ja  perheen kanssa voi suunnitella myös mukavia retkiä. Mitä jos lähdetkin vierailemaan sukulaisten ja kavereiden luona pyörän kanssa auton sijaan?

3) Lenkkeily – koiran kanssa tai ilman

Kesällä Suomen luonto tarjoaa paljon upeita ulkolumahdollisuuksia. Erilaiset puistot, metsät ja pururadat kutsuvat liikkumaan joko yksi, ryhmässä tai vaikkapa koiran kanssa.

4) Remonttihommat

Myös remonttihommat ja rakennustyöt onnistuvat erinomaisesti kesällä. Mökkiä maalatessa tai puutarhavajaa rakentaessa nousee varmastikin hiki pintaan. Poltat kaloreita ja saat aikaiseksi näkyvää jälkeä. Mikä sen parempi, jos vielä nautit nikkaroinnista ja puuhailusta?

5)Soutaminen

Soutaminen on tehokasta liikuntaa, eli ei kun veneeseen ja menoksi! Muista toki ottaa pelastusliivit mukaan ja pitää huoli turvallisuudesta.

6) Rullaluistelu

Rullaluistelu on äärimmäisen tehokas  kalorinpolttaja ja se on myös nopea tapa  liikkua kaupunkiympäristössä. Kaiva siis rullaluistimet esiin ja ihastu tähän tehokkaaseen ja hauskaan liikuntamuotoon. Vauhdin huumassa kalorit palavat kuin itsestään!

 7) Uinti 

Toinen tehokas kalorinpolttaja on uinti, monen suomalaisen lempiharrastus kesällä. Mikä onkaan ihanampaa, kuin pulahtaa saunan jälkeen viileään järveen tai uida raikkaassa merivedessä. Jos sinulla on mahdollisuus uida, ota tavaksi käydä vaikka päivittäin aamu-uinilla. Tulet näkemään tulokset!

8) Marjastaminen 

Marjastaminen ei ole pelkästään tehokas liikkumisen muoto, vaan myös todella taloudellinen harrastus. Kerää omat marjat talveksi varastoon, tee mehua, hilloja ja säilykkeitä. Saat samasas paketissa liikunnan, maistuvat tuotteet ja talven vitamiinit!

9) Kalastus

Kalastuksessa yhdistyvät  monenlaiset aspektit: Luonnon rauha, strategia (miten saada kala?), kärsivällisyys ja lopuksi maistuva palkinto. Jos vielä soudat veneellä eri paikkoihin, saat tästäkin harrastuksesta kaikki hyödyt irti.

10) Pihapelit 

Pihapelit ovat maino tapa viettää aikaa perheen kanssa. Oli kyseessä sitten kroketti, pallopelit, frisbeen heittely tai jokin muu – pelatessa aika kuluu hetkessä ja kalorit palavat siinä sivussa täysin huomaamatta!