Kesän suosikkilaji: SUP eli suppailu

Oletki innostunut vesiurheilusta? Tässä saattaisi olla sinun seuraava lempilaji! SUP on lyhenne sanasta Stand up paddling,  suomeksi myös “suppailu”.

SUP-lauta muistuttaa surffilautaa, jota melotaan seisten, pitkää melaa apuna käyttäen. Se mikä tassa lajissa on niin houkuttelevaa on sen monipuolisuus. Maailmalla suppailu on ohittanut purjelautailun suosion eikä innostukselle näytä näkyvän loppua.

Suppailu on mahdollista niin merellä kuin järvellä ja lautaa voi käyttää surffailun ja melonnan lisäksi myös kuntoharjoitteluun. Jopa joogaharjoitukset onnistuvat SUP-laudalla sen vakauden ansiosta.

Laji sopii hyvin aloittelijoillekin ja monet vasta-alkajat yllättyvätkin laudan vakaudesta ja tasapainosta. Kun kerran pääsee homman jyvälle, tasapainon pitäminen on helppoa ja saavutetaan myös tarvittava rentous. SUP-laudalla melotaan siten, että seistään sen keskellä suunnilleen hartioiden levyisessä asennossa.

Jos pidät vesiurheilusta, tämä saattaisi olla sinun lajisi.

Todella hyvä artikkeli suppailusta löytyy esimerkiksi täältä. Paljon hyödillistä infoa on kerätty myös Purjelauta Liiton sivuille.