Pelien kuningas – scrabble

Ranskalainen ystäväni pelaa netissä scrabblea lähes päivittäin useita eriä. Ranskankielisille on tarjolla uskomattoman laaja pelaajayhteisö, jonka kautta voidaan osallistua scrabble duplicate -peliin netissä, mutta myös paikallisissa seuroissa yhdessä muiden kerholaisten kanssa. Scrabblen tiimoilta järjestetään piiri- ja valtakunnallisen tason kisoja, ja peli on saanut suuren suosion erityisesti eläkeläisten keskuudessa. Tässä yhteydessä voin todeta, että on harmillista, että suomalaisille ei ole tarjolla yhtä laajoja pelimahdollisuuksia. Herää kuitenkin kysymys, mikä on scrabblen suuren suosion salaisuus?

Sanapeli, joss kirjaimia järjestetään uudelleen sanoiksi aktivoi aivoja, ja tekee siis erityisen hyvää ikääntyneille, mutta toimii erityisen hyvin myös nuorten aivojen virkistäjänä. Pelin loi alunperin yhdysvaltalainen Alfred Mosher Butts vuonna 1938. Suomessa Scrabblea tunnetumpi on ruotsalaisten kehittämä Alfapet.

Scrabblessa on mielestäni jotain samaa kuin Sudokuissa – molemmat pelit todellakin aktivoivat aivoja uusille urille, ja uusien sanojen löytäminen on suorastaan nautinnollista. Olisin mielelläni mukana perustamassa suomenkielistä Scrabble-yhteisöä. Löytyisiköhän netistä muita samanmielisiä, joille pelien pelaaminen on sydämen asia? Ottakaa rohkeasti yhteyttä, niin perustetaan Suomen Scrabble yhteisö!

Hyvää joulun odotusta kaikille. Toivottavasti saatte paljon kiinnostavia lauta- ja muita pelejä lahjaksi!