Rahapeliautomaatit innostavat kaikenikäisiä

Kukapa ei ole ainakin kerran elämässään kokeillut hedelmäpeliä? Ainakin itse muistelen lapsena seuranneeni innokkaana kirsikoiden, appelsiinien ja mansikoiden muodostavan erilaisia rivejä. Hedelmäpeli on rahapeliautomaattien klassikko, jonka suosio varmasti perustuu sen yksinkertaisuuteen. Houkuttelevat hedelmät mahtavat myös osaltaan vaikuttaa tämän pelin suureen suosioon. Se, joka onnistuu saamaan riviin kolme samaa hedelmän kuvaa, voi voittaa rahaa ihan pelkällä napinpainalluksella. Tässä pelissä kyse ei niinkään taidoista vaan tuurista ja uskalluksesta. Ja jokaisessa meissähän elää toivon kipinä, että seuraavalla kierroksella kävisi yllättävä flaksi!

Rahapelit ovat tuttuja tietenkin kasinoista ja pelihalleista, mutta niitä löytyy myös monen huoltoaseman tai kaupan lähettyviltä. Ainahan on kiva kokeilla onneaan, ja voittaa vaikka muutama euro ostoksien tekoon! Myös risteilylaivoilla rahapelit tarjoavat hauskaa ajanvietettä. Muistat ehkä sen rahapelin, jossa jännitetään tippuuko liuta kolikoita reunan yli? Muistan lapsena tujottaneeni tätä peliä pettymykseen saakka jopa tunteja toivoen, että seuraava sisäänheittämäni kolikko olisi saanut aikaiseksi rahavyöryn. Aika moni taskurahan markka siihen peliin taisi upotakin. Välillä palkinnoksi sai muutaman uuden, jolla peliä pystyi jatkamaan.

Rahapeliautomaattien historia on yllättävän pitkä. Ensimmäiset rahapeliautomaatit kehitettiin jo 1880-luvun loppupuolella. Esimerkiksi Charles August Feyn San Fransicossa keksimä laite Liberty Bell tuli kuuluisaksi vuonna 1899. Ensimmäiset mallit näyttävät nykyaikaan verrattuna kuitenkin hyvin erilaiselta. Puiset laatikot muistuttavat lähinnä antiikkihuonekaluja. Niitä ei voi verratakaan nykypäivän automaattisiin, välkkyviin ja soiviin laitteisiin.

Nykyään rahapeleillä on mahdollista voittaa varsin suuria potteja! Se joka uskaltaa nostaa panoksia, voi voittaa korkeita summia ihan satoihin ja tuhansiin euroihin asti. Suuremmat voitot ovat kuitenkin mahdollisia lähinnä netissä pelattaessa. Netistä löytyy suuri määrä erilaisia kolikkopelejä, 3D kolikkopelejä, hedelmäpelejä ja supersankari kolikkopelejä.

Vuonna 2014 koululaisten keskuudessa tehty tutkimus osoittaa, että nuorison keskuudessa suosituimpiin rahapeleihin kuuluvat korttipelit ja rahapeliautomaatit. Internetissä pelattavat rahapelit ovat kolmanneksi suosittuja.

Rahapelit ovat suurista muutoksista huolimatta edelleenkin koko maailman suosiossa. Vaikka ulkomuoto muuttuisikin puisesta laatikosta välkehtivään hightech-peliin, pelaajia kiehtovat yhä samat asiat. Pelin tuoma jännitys ja voiton mahdollisuus jaksavat innostaa ihmiskuntaa varmasti vielä tulevaisuudessakin.